Αρθροπλαστική Ώμου

Το Athens Orthopaedic Institute αποτελεί επίσημο Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ρομποτική Αρθροπλαστική.

Αρθροπλαστική Ώμου

Η χειρουργική ομάδα του Athens Orthopaedic Institute έχει εκπαιδευτεί και εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους στις επεμβάσεις αρθροπλαστικής του ώμου.

Μάλιστα, λόγω της μετεκπαίδευσης των Ορθοπαιδικών που την πλαισιώνουν η κλινική μας ανήκει στις ελάχιστες Ορθοπαιδικές κλινικές που έχει λάβει επίσημη πιστοποίηση για εκτέλεση αυτών των επεμβάσεων.

Τι είναι η ρομποτική τεχνολογία στις αρθροπλαστικές ώμου;

Η εφαρμογή της τεχνολογίας αποτελεί την τελευταία δεκαετία την πιο σύγχρονη εξέλιξη στο σχεδιασμό και την εκτέλεση των αρθροπλαστικών του ώμου.

Ειδικότερα, ο εξατομικευμένος προεγχειρητικός σχεδιασμός και οι λεπτομερείς πληροφορίες που  καθορίζονται από το λογισμικό  που επεξεργάζεται τα μοναδικά χαρακτηριστικά του κάθε ασθενούς εξασφαλίζουν ακρίβεια στην εκτέλεση της επέμβασης, επιλογή των κατάλληλων εμφυτευμάτων και περιορισμό των χειρουργικών λαθών. Το αποτέλεσμα είναι μια εξαιρετικά λειτουργική άρθρωση με συνδεσμική σταθερότητα που κερδίζει έτσι τα μακροβιότητά της.

Ποιοι είναι οι τύποι αρθροπλαστικής του ώμου;

Οι ασθενείς με αρθρίτιδα του ώμου, οξύ πόνο και δυσκαμψία που δυσχεραίνει τις καθημερινές δραστηριότητές τους έχουν την επιλογή της ανατομικής ή της ανάστροφης αρθροπλαστικής ώμου.

Ειδικότερα, στην ανατομική αρθροπλαστική ώμου αντικαθίστανται οι φθαρμένες επιφάνειες της ωμογλήνης και της βραχιόνιας κεφαλής σε ασθενείς με προχωρημένου σταδίου αρθροπάθεια αλλά με ακέραιους τένοντες του στροφικού πετάλου. Αντίθετα, η ανάστροφη αρθροπλαστική ώμου αποτελεί τύπο αρθροπλαστικής με παραλλαγή της φυσιολογικής ανατομίας και έχει ένδειξη σε ασθενείς με  σημαντική ανεπάρκεια και ρήξη των τενόντων του ώμου.

Ποια είναι τα στάδια της επέμβασης;

Η 1η φάση περιλαμβάνει τον προεγχειρητικό σχεδιασμό της επέμβασης μέσω ειδικής τρισδιάστασης αξονικής τομογραφίας που υποβάλλεται ο ασθενής και δημιουργείται ένα εξατομικευμένο μοντέλο στον υπολογιστή βασιζόμενο στο ειδικό λογισμικό.

Εν συνεχεία ακολουθεί το στάδιο της χειρουργικής επέμβασης όπου μετά την χειρουργική προσπέλαση και αποκάλυψη της άρθρωσης διενεργείται η οστεοτομία των φθαρμένων τμημάτων και τοποθέτηση των κατάλληλων εμφυτευμάτων με εξαιρετική ακρίβεια βάση της καθοδήγησης που προσφέρει στο χειρουργό το πρωτοποριακό λογισμικό πλοήγησης. Η παραπάνω χειρουργική τεχνική παρέχει ασφάλεια στο χειρουργό εξασφαλίζοντας ελαχιστοποιήση των διεγχειρητικών επιπλοκών κάτι που θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί με τις κλασικές παραδοσιακές χειρουργικές μεθόδους.

Η αρθροπλαστική του ώμου έχει επιτυχή αποτελέσματα;

Παγκοσμίως η αρθροπλαστική του ώμου θεωρείται ως μια από τις πιο ασφαλείς και επιτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις.

Εξασφαλίζει ανακούφιση από τον οξύ πόνο και τη δυσκαμψία επαναφέροντας αποκατάσταση της λειτουργικότητας και ικανοποιητική ποιότητα ζωής. Μετεγχειρητικές επιπλοκές όπως η λοίμωξη, θρόμβωση ή χαλάρωση των εμφυτευμάτων αναφέρονται σε ποσοστά 2-3 % και αντιμετωπίζονται πλήρως από τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό.

Πόσο κοστίζει η επέμβαση; Είναι προσιτές οι τιμές;

Το κόστος του χειρουργείου είναι αρκετά προσιτό και εξαρτάται από την τεχνική που θα επιλεγεί ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ασθενούς και το είδος των εμφυτευμάτων που θα χρησιμοποιηθούν. Στους ασθενείς με ιδιωτική ασφάλεια καλύπτεται ανάλογα με το ασφαλιστήριο τους.

ATHENS ORTHOPAEDIC INSTITUTE

Προτεραιότητα εσείς και η υγεία σας

Η έμπειρη ιατρική μας ομάδα είναι εδώ να σας εξυπηρετήσει προσφέροντας τις βέλτιστες λύσεις με γνώμονα την πολύχρονη εμπειρία μας

Shopping Basket

Our Team

Κωνσταντίνος Ράπτης

Ο Ράπτης Κωνσταντίνος είναι Ορθοπαιδικός, Στρατιωτικός Ιατρός και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και επιμελητής της 2ης Ορθοπαιδικής κλινικής του νοσοκομείου Υγεία.

Πραγματοποίησε στη Γαλλία τη μετεκπαίδευσή του στη Χειρουργική του Ώμου στο εξειδικευμένο κέντρο Paris Shoulder Unit, όπου είχε την τιμή να εργαστεί δίπλα στον διεθνούς φήμης Χειρουργό Prof. Philippe Valenti. Επίσης συνέχισε την εκπαίδευσή του ως clinical fellow σε αναγνωρισμένα κέντρα σε Γερμανία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.

demo-attachment-69-circle
867317

Ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική – Τραυματιολογία στην Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου ΚΑΤ. Ιδιαίτερο αντικείμενο εκπαίδευσής του για διάστημα δύο ετών αποτέλεσε η Χειρουργική Άκρας Χειρός και Μικροχειρουργικής όπου απέκτησε εξειδικευμένη γνώση και κλινική εμπειρία στη Χειρουργική του Άνω άκρου.

Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών “Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών” (MSc in Bone Metabolic Disease), ως επίσημη ειδίκευση του αντικειμένου της Oστεοπόρωσης. Είναι κάτοχος των διεθνών πιστοποιήσεων του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών (ACS) στα αντικείμενα της Επείγουσας Ιατρικής και άμεσης αντιμετώπισης πολυτραυματία (ATLS, PHTLS, BLS).

Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα επιστημονικά άρθρα σε υψηλού κύρους επιστημονικά περιοδικά που περιλαμβάνονται στο index medicus. Επίσης έχει πραγματοποιήσει ανακοινώσεις σε μεγάλα εγχώρια και διεθνή συνέδρια. Συμμετέχει ως επιστημονικά διδακτικό προσωπικό στους φοιτητές του Ευρωπαικού Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετέχει ως συντονιστής επιστημονικού προγράμματος ορθοπαιδικής του νοσοκομείου Υγεία και έχει ενεργή παρουσία σε όλο το φάσμα της ερευνητικής δραστηριότητας της 2ης ορθοπαιδικής κλινικής του Υγεία.

Our Team

Κωνσταντίνος Δρετάκης

Ο Δρετάκης Κων/νος είναι Διευθυντής της Β΄Ορθοπαιδικής Κλινικής στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ από το 2017 είναι διεθνής εκπαιδευτής στην ρομποτική ορθοπαιδική από το 2015 με έδρα τις ΗΠΑ και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης από το 1998.

Πραγματοποίησε την εξειδίκευσή του στο Bristol Royal Infirmary και το Avon Orthopaedic Centre της Μεγάλης Βρετανίας με κεντρικό αντικείμενο τη Χειρουργική Ισχίου – Γόνατος, έλαβε 2 Εκπαιδευτικές Υποτροφίες από την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ) το 1997 και το 1999 για ανάπτυξη των εξειδικευμένων γνώσεων στην χειρουργική ισχίου και γόνατος ενώ τo 1997 εκπροσώπησε την Ελλάδα μέσω του travelling fellowship σε μεγάλα κέντρα της Ισπανίας.

demo-attachment-69-circle
3020-DRETAKHS

Το 2011 ήταν ο πρώτος Έλληνας ιατρός που εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε στην Ρομποτική Ορθοπαιδική Ισχίου και Γόνατος στις ΗΠΑ. Τα νοσοκομεία στα οποία εκπαιδεύτηκε ήταν το Pines Ridge Naples Florida, το Adventist Hospital Chicago και το Holy Cross Fort Lauderdale Florida. Το 2014 έφερε στην Ελλάδα την Ρομποτική Ορθοπαιδική στο νοσοκομείο Metropolitan. Από το 2015 είναι Διεθνής Εκπαιδευτής Ρομποτικής με έδρα του εκπαιδευτικού έργου τις ΗΠΑ. Το εκπαιδευτικό του έργο αφορά κυρίως εκπαίδευση ιατρών στην Ευρώπη , ενώ επίσης εκπαιδεύει και πιστοποιεί ιατρούς στην Μέση Ανατολή το Ισραήλ την Ρωσία και στις ΗΠΑ. Τον Μάρτιο του 2020 μετέβη στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και βοήθησε ενεργά ως χειρουργός στην εκκίνηση της ρομποτικής τεχνολογίας πραγματοποιώντας δεκάδες επεμβάσεις.  Εργάστηκε για διάστημα 10 ετών ως Διευθυντής Ορθοπαιδικός στο Νοσοκομείο Metropolitan, ενώ από το 2017 είναι Διευθυντής της Β΄Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.

Πέραν του κλινικού του έργου έχει δημοσιευμένα πολυάριθμα επιστημονικά άρθρα σε διεθνούς κύρους περιοδικά, έχει συγγράψει Βιβλίο Αθλητικών Κακώσεων το οποίο διανέμεται στους φοιτητές του Πανεπιστήμιου Αθηνών από το 2003 και είναι προσκεκλημένος ομιλητής σε Ορθοπαιδικά συνέδρια στο αντικείμενο της Ρομποτικής Αρθροπλαστικής καταγμάτων ισχίου και οστεοπόρωσης.