Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου - Γόνατος

Στo Athens Orthopaedic Institute έχουν πραγματοποιήθεί περισσότερες από 1000 πιστοποιημένες Ρομποτικές Αρθροπλαστικές Ισχίου και Γόνατος.

Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου - Γόνατος

Η χειρουργική ομάδα του Athens Orthopaedic Institute αποτελεί την 1η Ορθοπαιδική κλινική στην Ελλάδα που εκπαιδεύτηκε και εφάρμοσε τη Ρομποτική Τεχνολογία στις αρθροπλαστικές ισχίου και γόνατος με το σύστημα Mako – Stryker. Στην κλινική έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1000 πιστοποιημένες ρομποτικές επεμβάσεις αρθροπλαστικής ισχίου – γόνατος με εξατομικευμένο προεγχειρητικό σχεδιασμό ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ασθενούς.

Λόγω του μεγάλου αριθμού ρομποτικών επεμβάσεων που εκτελούνται ετησίως, της εξειδίκευσης και εμπειρίας των ιατρών το Athens Orthopaedic Institute συγκαταλέγεται στις ελάχιστες Ορθοπαιδικές Κλινικές της Ευρώπης που έχουν λάβει επίσημη πιστοποίηση για εκπαίδευση ορθοπαιδικών από όλο τον κόσμο στο αντικείμενο της Ρομποτικής Ορθοπαιδικής.

Τι είναι η Ρομποτική τεχνολογία αρθροπλαστικής ισχίου – γόνατος;

Η επαναστατική αυτή χειρουργική μέθοδος αποτελεί την τελευταία δεκαετία την πιο σύγχρονη εξέλιξη στην εκτέλεση των αρθροπλαστικών ισχίου και γόνατος .

H χρήση του ρομπότ Mako εξασφαλίζει την ακρίβεια στην εκτέλεση των επεμβάσεων και τον περιορισμό των χειρουργικών λαθών. Η προηγμένη ψηφιακή απεικόνιση, ο τρισδιάστατος σχεδιασμός και η απόλυτα ακριβής εκτέλεση της επέμβασης οδηγούν στο άριστο χειρουργικό αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι μια εξαιρετικά λειτουργική άρθρωση με συνδεσμική σταθερότητα που κερδίζει έτσι τα μακροβιότητά της.

Ποιά είναι τα στάδια της επέμβασης;

Η 1η φάση περιλαμβάνει τον προεγχειρητικό σχεδιασμό της επέμβασης μέσω ειδικής τρισδιάστασης αξονικής τομογραφίας που υποβάλλεται ο ασθενής και δημιουργείται ένα εξατομικευμένο μοντέλο στον υπολογιστή βασιζόμενο στο λογισμικό του ρομπότ MAKO.

Εν συνεχεία ακολουθεί το στάδιο της χειρουργικής επέμβασης όπου μετά την χειρουργική προσπέλαση και αποκάλυψη της άρθρωσης χρησιμοποιείται ο ρομποτικός βραχίονας MAKO για τη διενέργεια προετοιμασίας και τοποθέτησης των εμφυτευμάτων με εξαιρετική ακρίβεια γεγονός που θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί με τις κλασικές παραδοσιακές χειρουργικές μεθόδους. Η χρήση του ρομπότ παρέχει ασφάλεια στο χειρουργό εξασφαλίζοντας ελαχιστοποιήση των διεγχειρητικών επιπλοκών και μακροβιότητα στη διάρκεια ζωής της πρόθεσης.

Ποια είναι τα συγκριτικά οφέλη της ρομποτικής αρθροπλαστικής ΜΑΚΟ σε σχέση με τις παραδοσιακές τεχνικές;

• Απόλυτα λεπτομερής και εξατομικευμένος προεγχειρητικός σχεδιασμός
• Εξαιρετική ακρίβεια στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων
• Ελαχιστοποίηση των διεγχειρητικών επιπλοκών
• Μείωση ανάγκης επανεπέμβασης
• Ταχύτερη κινητοποίηση και αποκατάσταση

Ποιοι ορθοπαιδικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ρομπότ ΜΑΚΟ;

Στην Ελλάδα έως σήμερα υπάρχουν μόνο 2 ρομποτικά συστήματα αρθροπλαστικών ΜΑΚΟ στα Νοσoκομεία ΥΓΕΙΑ και Metropolitan. Επίσης, απαιτείται ειδική εκπαίδευση και πιστοποίηση σε αναγνωρισμένα κέντρα του εξωτερικού για να έχει ο ιατρός πρόσβαση στη χρήση του ρομπότ.

Η χειρουργική ομάδα του Athens Orthopaedic Institute ανήκει στις ελάχιστες ορθοπαιδικές κλινικές στην Ελλάδα που διαθέτει επίσημη πιστοποίηση για χρήση του ρομπότ στο θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ, καθώς επίσης και τεράστια εμπειρία έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερες από 1000 πιστοποιημένες ρομποτικές αρθροπλαστικές ισχίου – γόνατος γεγονός που την έχει κατατάξει στα επίσημα εκπαιδευτικά κέντρα της Ευρώπης.

Πόσο κοστίζει η επέμβαση; Είναι προσιτές οι τιμές;

Το κόστος του χειρουργείου είναι αρκετά προσιτό και εξαρτάται από την τεχνική που θα επιλεγεί ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ασθενούς και το είδος των εμφυτευμάτων που θα χρησιμοποιηθούν. Στους ασθενείς με ιδιωτική ασφάλεια καλύπτεται ανάλογα με το ασφαλιστήριο τους.

ATHENS ORTHOPAEDIC INSTITUTE

Προτεραιότητα εσείς και η υγεία σας

Η έμπειρη ιατρική μας ομάδα είναι εδώ να σας εξυπηρετήσει προσφέροντας τις βέλτιστες λύσεις με γνώμονα την πολύχρονη εμπειρία μας

Shopping Basket

Our Team

Κωνσταντίνος Ράπτης

Ο Ράπτης Κωνσταντίνος είναι Ορθοπαιδικός, Στρατιωτικός Ιατρός και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και επιμελητής της 2ης Ορθοπαιδικής κλινικής του νοσοκομείου Υγεία.

Πραγματοποίησε στη Γαλλία τη μετεκπαίδευσή του στη Χειρουργική του Ώμου στο εξειδικευμένο κέντρο Paris Shoulder Unit, όπου είχε την τιμή να εργαστεί δίπλα στον διεθνούς φήμης Χειρουργό Prof. Philippe Valenti. Επίσης συνέχισε την εκπαίδευσή του ως clinical fellow σε αναγνωρισμένα κέντρα σε Γερμανία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.

demo-attachment-69-circle
867317

Ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική – Τραυματιολογία στην Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου ΚΑΤ. Ιδιαίτερο αντικείμενο εκπαίδευσής του για διάστημα δύο ετών αποτέλεσε η Χειρουργική Άκρας Χειρός και Μικροχειρουργικής όπου απέκτησε εξειδικευμένη γνώση και κλινική εμπειρία στη Χειρουργική του Άνω άκρου.

Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών “Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών” (MSc in Bone Metabolic Disease), ως επίσημη ειδίκευση του αντικειμένου της Oστεοπόρωσης. Είναι κάτοχος των διεθνών πιστοποιήσεων του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών (ACS) στα αντικείμενα της Επείγουσας Ιατρικής και άμεσης αντιμετώπισης πολυτραυματία (ATLS, PHTLS, BLS).

Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα επιστημονικά άρθρα σε υψηλού κύρους επιστημονικά περιοδικά που περιλαμβάνονται στο index medicus. Επίσης έχει πραγματοποιήσει ανακοινώσεις σε μεγάλα εγχώρια και διεθνή συνέδρια. Συμμετέχει ως επιστημονικά διδακτικό προσωπικό στους φοιτητές του Ευρωπαικού Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετέχει ως συντονιστής επιστημονικού προγράμματος ορθοπαιδικής του νοσοκομείου Υγεία και έχει ενεργή παρουσία σε όλο το φάσμα της ερευνητικής δραστηριότητας της 2ης ορθοπαιδικής κλινικής του Υγεία.

Our Team

Κωνσταντίνος Δρετάκης

Ο Δρετάκης Κων/νος είναι Διευθυντής της Β΄Ορθοπαιδικής Κλινικής στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ από το 2017 είναι διεθνής εκπαιδευτής στην ρομποτική ορθοπαιδική από το 2015 με έδρα τις ΗΠΑ και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης από το 1998.

Πραγματοποίησε την εξειδίκευσή του στο Bristol Royal Infirmary και το Avon Orthopaedic Centre της Μεγάλης Βρετανίας με κεντρικό αντικείμενο τη Χειρουργική Ισχίου – Γόνατος, έλαβε 2 Εκπαιδευτικές Υποτροφίες από την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ) το 1997 και το 1999 για ανάπτυξη των εξειδικευμένων γνώσεων στην χειρουργική ισχίου και γόνατος ενώ τo 1997 εκπροσώπησε την Ελλάδα μέσω του travelling fellowship σε μεγάλα κέντρα της Ισπανίας.

demo-attachment-69-circle
3020-DRETAKHS

Το 2011 ήταν ο πρώτος Έλληνας ιατρός που εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε στην Ρομποτική Ορθοπαιδική Ισχίου και Γόνατος στις ΗΠΑ. Τα νοσοκομεία στα οποία εκπαιδεύτηκε ήταν το Pines Ridge Naples Florida, το Adventist Hospital Chicago και το Holy Cross Fort Lauderdale Florida. Το 2014 έφερε στην Ελλάδα την Ρομποτική Ορθοπαιδική στο νοσοκομείο Metropolitan. Από το 2015 είναι Διεθνής Εκπαιδευτής Ρομποτικής με έδρα του εκπαιδευτικού έργου τις ΗΠΑ. Το εκπαιδευτικό του έργο αφορά κυρίως εκπαίδευση ιατρών στην Ευρώπη , ενώ επίσης εκπαιδεύει και πιστοποιεί ιατρούς στην Μέση Ανατολή το Ισραήλ την Ρωσία και στις ΗΠΑ. Τον Μάρτιο του 2020 μετέβη στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και βοήθησε ενεργά ως χειρουργός στην εκκίνηση της ρομποτικής τεχνολογίας πραγματοποιώντας δεκάδες επεμβάσεις.  Εργάστηκε για διάστημα 10 ετών ως Διευθυντής Ορθοπαιδικός στο Νοσοκομείο Metropolitan, ενώ από το 2017 είναι Διευθυντής της Β΄Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.

Πέραν του κλινικού του έργου έχει δημοσιευμένα πολυάριθμα επιστημονικά άρθρα σε διεθνούς κύρους περιοδικά, έχει συγγράψει Βιβλίο Αθλητικών Κακώσεων το οποίο διανέμεται στους φοιτητές του Πανεπιστήμιου Αθηνών από το 2003 και είναι προσκεκλημένος ομιλητής σε Ορθοπαιδικά συνέδρια στο αντικείμενο της Ρομποτικής Αρθροπλαστικής καταγμάτων ισχίου και οστεοπόρωσης.