ΜΑΚΟ Ρομποτική Ορθοπαιδική

Η χρήση της ρομποτικής ορθοπαιδικής έχει αυξήσει απίστευτα την ακρίβεια των επεμβάσεων αρθροπλαστικής τα τελευταία χρόνια, της αντικατάστασης δηλαδή γόνατος και ισχίου.

Η εξελιγμένη τεχνολογία του ρομποτικού συστήματος ΜΑΚΟ Stryker μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή ανθρώπινων σφαλμάτων και να οδηγήσει σε άριστο χειρουργικό αποτέλεσμα. Οι εφαρμογές της ρομποτικής ορθοπαιδικής είναι η αρθροπλαστική του ισχίου, η μερική αντικατάσταση τμήματος του γόνατος και η ολική αντικατάσταση του γόνατος. Τα χαρακτηριστικά σημεία  που οδηγούν στην πολύ αυξημένη ακρίβεια είναι η υψηλής ανάλυσης χαρτογράφηση της άρθρωσης με αξονική τομογραφία  και η προπαρασκευή για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων με τους ρομποτικούς βραχίονες. Οι ασθενείς που ωφελούνται από την ρομποτική τεχνολογία σηκώνονται μέσα σε λίγες ώρες με πλήρη φόρτιση και αποδεδειγμένα έχουν λιγότερες ανάγκες από αναλγητικά και από παραμονή στο κρεβάτι. 

Οι παθήσεις που οδηγούν σε ανάγκη επεμβάσεων αντικατάστασης γόνατος ή ισχίου είναι η οστεοαρθρίτδα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η άσηπτη νέκρωση της άρθρωσης και η μετατραυματική αρθρίτιδα. 

Η συνεισφορά του ρομποτικού συστήματος ΜΑΚΟ Stryker είναι πραγματικά μοναδική στις περιπτώσεις φθοράς τμήματος της άρθρωσης του γόνατος συνήθως μετά από τραυματισμούς μηνίσκων, χιαστών και χόνδρου. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιώντας τις αρχές του «Knee Preserving Strategy» αλλάζουμε μόνο το φθαρμένο τμήμα της άρθρωσης διατηρώντας το υγιές τμήμα ανέπαφο. Οι επεμβάσεις αυτές έχουν μηδενική απώλεια αίματος και η αποκατάσταση είναι αξιοσημείωτα ταχύτερη. Οι επεμβάσεις αυτές είναι κατάλληλες και για νεότερους ασθενείς που έχουν σημαντική αθλητική δραστηριότητα.

Στις επεμβάσεις ολικής αντικατάστασης γόνατος με το σύστημα ΜΑΚΟ παρότι η επέμβαση στα βασικά σημεία μοιάζει με την κλασική αρθροπλαστική στην πραγματικότητα πρόκειται για μια επέμβαση με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Μεταξύ άλλων, καταγραφή στοιχείων της κίνησης της άρθρωσης πριν την επέμβαση, καταγραφή και έλεγχος συνδεσμικής σταθερότητας και αυτόματη σύγκριση του αποτελέσματος διεγχειρητικά. Επίσης με ειδικό λογισμικό και τεχνητή νοημοσύνη εξαλείφει την πιθανότητα εκτέλεσης ανθρώπινου λάθους.  Η ρομποτικά υποβοηθούμενη αρθροπλαστική ισχίου είναι η καλύτερη μέθοδος αρθροπλαστικής στον κόσμο καθότι παρέχονται πληροφορίες για το μήκος και την στροφή του ισχίου έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ένα άριστο χειρουργικό αποτέλεσμα. 

Η ρομποτική ορθοπαιδική χειρουργική οδηγεί τον ορθοπαιδικό χειρουργό σε ένα άριστο πραγματικά αποτέλεσμα, αλλά επίσης η ακριβής τοποθέτηση των εμφυτευμάτων οδηγεί σε μακροβιότητά τους για πολλές δεκαετίες. Είναι πλέον σημαντικό να φύγουμε από την παλιά λογική της άδικης καθυστέρησης της αντιμετώπισης των πασχόντων ασθενών. Όλοι αξίζουν το τεράστιο δώρο της κίνησης και μάλιστα χωρίς πόνο.  

Μπορούμε να αποκαταστήσουμε την κίνησή μας και μαζί την ανεξαρτησία μας.  

Η νέα ρομποτική τεχνολογία ΜΑΚΟ βρίσκεται στο ΥΓΕΙΑ και σε άλλα 1000 νοσοκομεία του κόσμου μεταξύ των οποίων τα 750 βρίσκονται στις ΗΠΑ.  Το ΥΓΕΙΑ είναι κέντρο εκπαίδευσης ΜΑΚΟ και ιατροί από όλο τον κόσμο παρακολουθούν εξειδικευμένα μαθήματα από Έλληνες ιατρούς.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Shopping Basket

Our Team

Κωνσταντίνος Ράπτης

Ο Ράπτης Κωνσταντίνος είναι Ορθοπαιδικός, Στρατιωτικός Ιατρός και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και επιμελητής της 2ης Ορθοπαιδικής κλινικής του νοσοκομείου Υγεία.

Πραγματοποίησε στη Γαλλία τη μετεκπαίδευσή του στη Χειρουργική του Ώμου στο εξειδικευμένο κέντρο Paris Shoulder Unit, όπου είχε την τιμή να εργαστεί δίπλα στον διεθνούς φήμης Χειρουργό Prof. Philippe Valenti. Επίσης συνέχισε την εκπαίδευσή του ως clinical fellow σε αναγνωρισμένα κέντρα σε Γερμανία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.

demo-attachment-69-circle
867317

Ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική – Τραυματιολογία στην Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου ΚΑΤ. Ιδιαίτερο αντικείμενο εκπαίδευσής του για διάστημα δύο ετών αποτέλεσε η Χειρουργική Άκρας Χειρός και Μικροχειρουργικής όπου απέκτησε εξειδικευμένη γνώση και κλινική εμπειρία στη Χειρουργική του Άνω άκρου.

Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών “Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών” (MSc in Bone Metabolic Disease), ως επίσημη ειδίκευση του αντικειμένου της Oστεοπόρωσης. Είναι κάτοχος των διεθνών πιστοποιήσεων του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών (ACS) στα αντικείμενα της Επείγουσας Ιατρικής και άμεσης αντιμετώπισης πολυτραυματία (ATLS, PHTLS, BLS).

Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα επιστημονικά άρθρα σε υψηλού κύρους επιστημονικά περιοδικά που περιλαμβάνονται στο index medicus. Επίσης έχει πραγματοποιήσει ανακοινώσεις σε μεγάλα εγχώρια και διεθνή συνέδρια. Συμμετέχει ως επιστημονικά διδακτικό προσωπικό στους φοιτητές του Ευρωπαικού Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετέχει ως συντονιστής επιστημονικού προγράμματος ορθοπαιδικής του νοσοκομείου Υγεία και έχει ενεργή παρουσία σε όλο το φάσμα της ερευνητικής δραστηριότητας της 2ης ορθοπαιδικής κλινικής του Υγεία.

Our Team

Κωνσταντίνος Δρετάκης

Ο Δρετάκης Κων/νος είναι Διευθυντής της Β΄Ορθοπαιδικής Κλινικής στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ από το 2017 είναι διεθνής εκπαιδευτής στην ρομποτική ορθοπαιδική από το 2015 με έδρα τις ΗΠΑ και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης από το 1998.

Πραγματοποίησε την εξειδίκευσή του στο Bristol Royal Infirmary και το Avon Orthopaedic Centre της Μεγάλης Βρετανίας με κεντρικό αντικείμενο τη Χειρουργική Ισχίου – Γόνατος, έλαβε 2 Εκπαιδευτικές Υποτροφίες από την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ) το 1997 και το 1999 για ανάπτυξη των εξειδικευμένων γνώσεων στην χειρουργική ισχίου και γόνατος ενώ τo 1997 εκπροσώπησε την Ελλάδα μέσω του travelling fellowship σε μεγάλα κέντρα της Ισπανίας.

demo-attachment-69-circle
3020-DRETAKHS

Το 2011 ήταν ο πρώτος Έλληνας ιατρός που εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε στην Ρομποτική Ορθοπαιδική Ισχίου και Γόνατος στις ΗΠΑ. Τα νοσοκομεία στα οποία εκπαιδεύτηκε ήταν το Pines Ridge Naples Florida, το Adventist Hospital Chicago και το Holy Cross Fort Lauderdale Florida. Το 2014 έφερε στην Ελλάδα την Ρομποτική Ορθοπαιδική στο νοσοκομείο Metropolitan. Από το 2015 είναι Διεθνής Εκπαιδευτής Ρομποτικής με έδρα του εκπαιδευτικού έργου τις ΗΠΑ. Το εκπαιδευτικό του έργο αφορά κυρίως εκπαίδευση ιατρών στην Ευρώπη , ενώ επίσης εκπαιδεύει και πιστοποιεί ιατρούς στην Μέση Ανατολή το Ισραήλ την Ρωσία και στις ΗΠΑ. Τον Μάρτιο του 2020 μετέβη στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και βοήθησε ενεργά ως χειρουργός στην εκκίνηση της ρομποτικής τεχνολογίας πραγματοποιώντας δεκάδες επεμβάσεις.  Εργάστηκε για διάστημα 10 ετών ως Διευθυντής Ορθοπαιδικός στο Νοσοκομείο Metropolitan, ενώ από το 2017 είναι Διευθυντής της Β΄Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.

Πέραν του κλινικού του έργου έχει δημοσιευμένα πολυάριθμα επιστημονικά άρθρα σε διεθνούς κύρους περιοδικά, έχει συγγράψει Βιβλίο Αθλητικών Κακώσεων το οποίο διανέμεται στους φοιτητές του Πανεπιστήμιου Αθηνών από το 2003 και είναι προσκεκλημένος ομιλητής σε Ορθοπαιδικά συνέδρια στο αντικείμενο της Ρομποτικής Αρθροπλαστικής καταγμάτων ισχίου και οστεοπόρωσης.