Αρθροσκόπηση Ώμου

Το Athens Orthopaedic Institute προσφέρει τις πλέον εξειδικευμένες πρωτοποριακές υπηρεσίες στην αντιμετώπιση αθλητικών κακώσεων και τραυματισμών

Αρθροσκόπηση Ώμου

Η χειρουργική ομάδα του Athens Orthopaedic Institute αποτελεί ένα από τα κορυφαία κέντρα αθλητιατρικής στην Ελλάδα με μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση παθήσεων του ώμου.

Η αρθροσκόπηση ώμου έχει φέρει επανάσταση στην ορθοπαιδική χειρουργική και είναι μια χειρουργική τεχνική ελάχιστης επεμβατικότητας μέσω της οποίας μπορεί να αντιμετωπιστεί η πλειοψηφία των παθήσεων του ώμου. Διενεργείται μέσω 2-5 μικρών οπών (0,5 cm) από τα οποία εισάγονται το αρθροσκόπιο για την επισκόπηση της άρθρωσης και ειδικά μικροεργαλεία.

Ποιες παθήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με την αρθροσκοπική τεχνική;

  • Ρήξεις τενόντων του ώμου
  • Αστάθεια – Εξάρθρημα ώμου
  • Ασβεστοποιός τενοντίιτδα
  • Σύνδρομο πρόσκρουσης
  • Τενοντίτιδα δικεφάλου
  • Ρήξεις επιχείλιου χόνδρου
  • Παγωμένος ώμος
  • Αρθρίτιδα της ακρωμιοκλειδικής
  • Αρθρίτιδα του ώμου

Ποια είναι η διαδικασία της επέμβασης;

Ο ασθενής υποβάλλεται πριν το χειρουργείο σε λεπτομερή κλινική εξέταση και απεικονιστικό έλεγχο για να καθοριστεί το ακριβές χειρουργικό πλάνο ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πάθησής του.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης λαμβάνει γενική αναισθησία και τοποθετείται σε ημικαθιστή θέση. Διανοίγονται οι αρθροσκοπικές οπές για της είσοδο των εργαλείων και η αποκατάσταση της παθολογίας του ασθενούς με βάση τον προεγχειρητικό σχεδιασμό.
Ο ασθενής 2-3 ώρες μετά το πέρας της επέμβασης λαμβάνει εξιτήριο από την κλινική και δίδονται οδηγίες για το πρωτόκολλο αποκατάστασης και φυσικοθεραπείας που πρέπει να ακολουθήσει.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αρθροσκοπικής έναντι της ανοιχτής επέμβασης;

Η αρθροσκοπική χειρουργική έχει αντικαταστήσει πλήρως τις ανοιχτές επεμβάσεις στη σύγχρονη ορθοπαιδική πρακτική μιας και παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα:

• Άμεση όραση της άρθρωσης – Λεπτομερής απεικόνιση
• Πολύ μικρές τομές χωρίς μετεγχειρητικές ουλές
• Ελάχιστη αιμορραγία
• Ελάχιστος μετεγχειρητικός πόνος
• Δεν απαιτείται ανάγκη νοσηλείας στην κλινική
• Ταχύτερη ανάρρωση – Γρηγορότερη κινητοποίηση της άρθρωσης

Γιατί να επιλέξω την ομάδα του Athens Orthopaedic Institute;

Η χειρουργική ομάδα των ορθοπαιδικών της κλινικής διαθέτει εξειδικευμένη γνώση μιας και έχει εκπαιδευτεί σε διεθνώς αναγνωρισμένα κέντρα του εξωτερικού καθώς επίσης και πολυετή εμπειρία πραγματοποιώντας ετησίως πολυάριθμες αρθροσκοπικές επεμβάσεις ώμου. Στην κλινική χρησιμοποιείται αρθροσκοπικός ιατρικός εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας καθώς και τα πιο σύγχρονα ορθοπαιδικά υλικά.

Παράλληλα, πλαισιώνονται από ειδικούς φυσικοθεραπευτές και εργοθεραπευτές με εξατομικευμένα πρωτόκολλα αποκατάστασης έτσι ώστε να προσφέρουν στον ασθενή υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας εξασφαλίζοντας άριστο μετεγχειρητικό αποτέλεσμα και ταχύτατη επάνοδο στις αθλητικές δραστηριότητες του.

Πόσο κοστίζει η επέμβαση; Είναι προσιτές οι τιμές;

Το κόστος του χειρουργείου είναι αρκετά προσιτό και εξαρτάται από την τεχνική που θα επιλεγεί ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ασθενούς και το είδος των αρθροσκοπικών υλικών που θα χρησιμοποιηθούν. Στους ασθενείς με ιδιωτική ασφάλεια καλύπτεται ανάλογα με το ασφαλιστήριο τους.

ATHENS ORTHOPAEDIC INSTITUTE

Προτεραιότητα εσείς και η υγεία σας

Η έμπειρη ιατρική μας ομάδα είναι εδώ να σας εξυπηρετήσει προσφέροντας τις βέλτιστες λύσεις με γνώμονα την πολύχρονη εμπειρία μας

Shopping Basket

Our Team

Κωνσταντίνος Ράπτης

Ο Ράπτης Κωνσταντίνος είναι Ορθοπαιδικός, Στρατιωτικός Ιατρός και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και επιμελητής της 2ης Ορθοπαιδικής κλινικής του νοσοκομείου Υγεία.

Πραγματοποίησε στη Γαλλία τη μετεκπαίδευσή του στη Χειρουργική του Ώμου στο εξειδικευμένο κέντρο Paris Shoulder Unit, όπου είχε την τιμή να εργαστεί δίπλα στον διεθνούς φήμης Χειρουργό Prof. Philippe Valenti. Επίσης συνέχισε την εκπαίδευσή του ως clinical fellow σε αναγνωρισμένα κέντρα σε Γερμανία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.

demo-attachment-69-circle
867317

Ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική – Τραυματιολογία στην Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου ΚΑΤ. Ιδιαίτερο αντικείμενο εκπαίδευσής του για διάστημα δύο ετών αποτέλεσε η Χειρουργική Άκρας Χειρός και Μικροχειρουργικής όπου απέκτησε εξειδικευμένη γνώση και κλινική εμπειρία στη Χειρουργική του Άνω άκρου.

Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών “Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών” (MSc in Bone Metabolic Disease), ως επίσημη ειδίκευση του αντικειμένου της Oστεοπόρωσης. Είναι κάτοχος των διεθνών πιστοποιήσεων του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών (ACS) στα αντικείμενα της Επείγουσας Ιατρικής και άμεσης αντιμετώπισης πολυτραυματία (ATLS, PHTLS, BLS).

Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα επιστημονικά άρθρα σε υψηλού κύρους επιστημονικά περιοδικά που περιλαμβάνονται στο index medicus. Επίσης έχει πραγματοποιήσει ανακοινώσεις σε μεγάλα εγχώρια και διεθνή συνέδρια. Συμμετέχει ως επιστημονικά διδακτικό προσωπικό στους φοιτητές του Ευρωπαικού Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετέχει ως συντονιστής επιστημονικού προγράμματος ορθοπαιδικής του νοσοκομείου Υγεία και έχει ενεργή παρουσία σε όλο το φάσμα της ερευνητικής δραστηριότητας της 2ης ορθοπαιδικής κλινικής του Υγεία.

Our Team

Κωνσταντίνος Δρετάκης

Ο Δρετάκης Κων/νος είναι Διευθυντής της Β΄Ορθοπαιδικής Κλινικής στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ από το 2017 είναι διεθνής εκπαιδευτής στην ρομποτική ορθοπαιδική από το 2015 με έδρα τις ΗΠΑ και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης από το 1998.

Πραγματοποίησε την εξειδίκευσή του στο Bristol Royal Infirmary και το Avon Orthopaedic Centre της Μεγάλης Βρετανίας με κεντρικό αντικείμενο τη Χειρουργική Ισχίου – Γόνατος, έλαβε 2 Εκπαιδευτικές Υποτροφίες από την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ) το 1997 και το 1999 για ανάπτυξη των εξειδικευμένων γνώσεων στην χειρουργική ισχίου και γόνατος ενώ τo 1997 εκπροσώπησε την Ελλάδα μέσω του travelling fellowship σε μεγάλα κέντρα της Ισπανίας.

demo-attachment-69-circle
3020-DRETAKHS

Το 2011 ήταν ο πρώτος Έλληνας ιατρός που εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε στην Ρομποτική Ορθοπαιδική Ισχίου και Γόνατος στις ΗΠΑ. Τα νοσοκομεία στα οποία εκπαιδεύτηκε ήταν το Pines Ridge Naples Florida, το Adventist Hospital Chicago και το Holy Cross Fort Lauderdale Florida. Το 2014 έφερε στην Ελλάδα την Ρομποτική Ορθοπαιδική στο νοσοκομείο Metropolitan. Από το 2015 είναι Διεθνής Εκπαιδευτής Ρομποτικής με έδρα του εκπαιδευτικού έργου τις ΗΠΑ. Το εκπαιδευτικό του έργο αφορά κυρίως εκπαίδευση ιατρών στην Ευρώπη , ενώ επίσης εκπαιδεύει και πιστοποιεί ιατρούς στην Μέση Ανατολή το Ισραήλ την Ρωσία και στις ΗΠΑ. Τον Μάρτιο του 2020 μετέβη στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και βοήθησε ενεργά ως χειρουργός στην εκκίνηση της ρομποτικής τεχνολογίας πραγματοποιώντας δεκάδες επεμβάσεις.  Εργάστηκε για διάστημα 10 ετών ως Διευθυντής Ορθοπαιδικός στο Νοσοκομείο Metropolitan, ενώ από το 2017 είναι Διευθυντής της Β΄Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.

Πέραν του κλινικού του έργου έχει δημοσιευμένα πολυάριθμα επιστημονικά άρθρα σε διεθνούς κύρους περιοδικά, έχει συγγράψει Βιβλίο Αθλητικών Κακώσεων το οποίο διανέμεται στους φοιτητές του Πανεπιστήμιου Αθηνών από το 2003 και είναι προσκεκλημένος ομιλητής σε Ορθοπαιδικά συνέδρια στο αντικείμενο της Ρομποτικής Αρθροπλαστικής καταγμάτων ισχίου και οστεοπόρωσης.